Effektivisering och tidsplanering

I dag kommer vi återigen att ta oss an ämnet tidsplanering, men den här gången kommer vi att tillföra en liten “knorr” till hela konceptet. Det kommer att handla om hur programmeraren Joe Rainsberger tar sig an problemet. Han skriver så här på sin blogg:

Vi har flera inboxar allihopa. Det kan handla om email, telefon, SMS eller folk som avbryter oss hela tiden med saker som de vill att vi ska göra, etc. När jag nu talar om inboxEN så menar jag sammantaget av alla dina inboxar – unionen av de allihop. Annorlunda uttryckt så menar jag summan av alla inboxar.

161011_effektivisering

Enligt Joe (och jag är benägen att hålla med honom) så skapar det ständigt pågående informationsflödet en del stressrelaterade problem när och om vi verkligen vill utföra något arbete. Mitt stora problem är exempelvis twitter som jag har vansinnigt svårt att begränsa när jag försöker göra något annat. Joes lösning på problemet är att ha ett block och en penna liggande bredvid datorn och i blocket skriver han in allt det han ska göra under dagen.

Om han sedan exempelvis har ett möte klockan halv tre så ser han till att ställa in en påminnelse (här kan du använda telefonen eller något på datorn, vad du vill) och sen tänker han inte mer på det. Det här har den omedelbara fördelen att han kan fokusera helt på det problem som han har just nu och glömma bort alla distraktioner.

Nu är ju Joe Rainsberger först och främst programmerare, men jag är säker på att metoden fungerar även för andra verksamheter som kräver ett visst mått av koncentration. Det här sättet hjälper i alla fall mig med min egen tidsplanering och det hjälper mig också att hålla twittrandet till ett minimum.

Har du läst hela den här texten så vill vi gärna att du lämnar dina synpunkter i kommentarsfältet nedan. Vilka metoder har du för att bli mer produktiv?

 

 

 

This post was written by ljnissen

Guide om säljtrattar

Guide "Ditt första jobb som konsult - Del 1"

Guide "Ditt första jobb som konsult - Del 2"

Guide "Ditt första jobb som konsult - Del 3"